abhero

Persoonlijke begeleiding 
voor een gezonde financiële huishouding

U kunt steeds meer zaken op financieel, fiscaal en juridisch vlak zelf regelen en heeft daarbij soms alleen maar een beetje hulp of een verwijzing in de goede richting nodig.

Daarmee kunt u veel besparen!

Kijktip 4 november 2019

Vanavond wordt in het televisieprogramma Radar om 20:30 uur op NPO 1 weer volop aandacht besteed aan het woekerpolisdossier!

Uit onderzoek van ConsumentenClaim en Radar is gebleken dat Goudse Verzekeringen jarenlang te rooskleurige offertes voor beleggingsverzekeringen heeft afgegeven. Doordat met verkeerde sterftetafels werd gerekend, werden te hoge eindkapitalen aan klanten voorgerekend.

Feitelijk kan nu voor het eerst worden bewezen dat verzekeraars in de 25 jaar (tot aan 2008) dat ze 7 miljoen beleggingsverzekeringen verkochten aan 4 miljoen huishoudens jaren gebruik maakten van sjoemelsoftware.

Ruim 80% van genoemde polissen werd verkocht in combinatie met een hypotheek of had de bedoeling extra pensioen te sparen. De software die de verzekeraars gebruikten gaven een veel te rooskleurige beeld. Daarnaast hebben de verzekeraars veel te hoge kosten ingehouden, soms wel 40% van de premie. Ook dit werd niet of niet duidelijk genoeg vermeld. Dat is ook de reden dat de Vereniging Woekerpolis, samen met haar juridisch partner ConsumentenClaim procedeert tegen de verzekeraars. De Consumentenbond en de Stichting Woekerpolisproces hebben zich bij deze massaclaimprocedures aangesloten.

Het is nu voor het eerst gelukt software in handen te krijgen èn deze te kunnen uitlezen, in dit geval van De Goudse verzekeringen. Daarmee hebben de claimorganisaties een extra sterke troef in handen naar deze verzekeraar die binnenkort gedagvaard wordt door de Vereniging Woekerpolis, Stichting Woekerpolisproces en de Consumentenbond.

Over dit dossier is een persbericht verschenen. Dit kun je hier nalezen.


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Fiscaal adviseur - Contrair toekomstdenker - Micro-econoom - Spreker & Columnist - Claimexpert