abhero

Verzekerd van de informatie die je nodig hebt om zelf te zorgen voor gezonde financiën.

Op financieel en fiscaal vlak kun je steeds meer zaken zelf regelen. Daarmee kun je veel besparen. We helpen je graag bij het maken van slimme keuzes en beperken van risico's. 

Kijktip 4 november 2019

Vanavond wordt in het televisieprogramma Radar om 20:30 uur op NPO 1 weer volop aandacht besteed aan het woekerpolisdossier!

Uit onderzoek van ConsumentenClaim en Radar is gebleken dat Goudse Verzekeringen jarenlang te rooskleurige offertes voor beleggingsverzekeringen heeft afgegeven. Doordat met verkeerde sterftetafels werd gerekend, werden te hoge eindkapitalen aan klanten voorgerekend.

Feitelijk kan nu voor het eerst worden bewezen dat verzekeraars in de 25 jaar (tot aan 2008) dat ze 7 miljoen beleggingsverzekeringen verkochten aan 4 miljoen huishoudens jaren gebruik maakten van sjoemelsoftware.

Ruim 80% van genoemde polissen werd verkocht in combinatie met een hypotheek of had de bedoeling extra pensioen te sparen. De software die de verzekeraars gebruikten gaven een veel te rooskleurige beeld. Daarnaast hebben de verzekeraars veel te hoge kosten ingehouden, soms wel 40% van de premie. Ook dit werd niet of niet duidelijk genoeg vermeld. Dat is ook de reden dat de Vereniging Woekerpolis, samen met haar juridisch partner ConsumentenClaim procedeert tegen de verzekeraars. De Consumentenbond en de Stichting Woekerpolisproces hebben zich bij deze massaclaimprocedures aangesloten.

Het is nu voor het eerst gelukt software in handen te krijgen èn deze te kunnen uitlezen, in dit geval van De Goudse verzekeringen. Daarmee hebben de claimorganisaties een extra sterke troef in handen naar deze verzekeraar die binnenkort gedagvaard wordt door de Vereniging Woekerpolis, Stichting Woekerpolisproces en de Consumentenbond.

Over dit dossier is een persbericht verschenen. Dit kun je hier nalezen.


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Fiscaal adviseur - Contrair toekomstdenker - Macro- en micro-econoom - Spreker & Columnist - Claimexpert