Belastingdagen 2020

In verband met de maatregelen om de gevolgen van het Corona-virus in te perken, is het maken van een afspraak op kantoor niet meer mogelijk!
Neem telefonisch contact op als je alsnog je aangifte Inkomstenbelasting over 2019 door ons wilt laten verzorgen.

Ook dit jaar houden wij weer onze bekende ‘belastingdagen’.
Voor deze dagen kun je via Erika van Ramselaar een afspraak maken om ‘live’ samen met Ab Flipse je aangifte Inkomstenbelasting over 2019 in te vullen en te verzenden. 

Er zijn mensen die de vooraf door de Belastingdienst ingevulde aangifte na controle zonder wijzigingen verzenden. Hierdoor kan het zijn dat je geld laat liggen. Veel aftrekposten staan namelijk niet automatisch in de vooraf ingevulde aangifte. Denk daarbij aan zorgkosten, giften, kosten voor de eigen woning en studie, maar ook betaalde premies t.b.v. pensioensparen. Door het opvoeren van deze aftrekposten valt de te betalen inkomstenbelasting lager uit en dat is weer voordelig voor je portemonnee.

Ook wordt tijdens het verzorgen van de aangifte aandacht besteed aan je hypotheekconstructie en rente, het feit dat er geen rente meer wordt ontvangen over het spaargeld, welke mogelijkheden zijn er om gebruik te maken van de overwaarde van de woning etc. En je kunt onderwerpen ter sprake brengen die jij op dit moment relevant vindt. Zo slaan we twee vliegen in één klap!

In de periode van 6 maart t/m 3 april hebben we voor de in te plannen afspraken diverse maandagen, woensdagmiddagen en vrijdagen gereserveerd. Tijdstippen variëren van 9.00 t/m 17.30 uur. Dit is op basis van beschikbaarheid! Heb je voorkeur voor een bepaalde dag of tijd, maak dan tijdig een afspraak.

Stuur je de stukken voor de aangifte liever naar ons op? Doe dat dan uiterlijk 16 maart a.s. naar:
AbFlipse.nl
IB 2019 - T.a.v. Erika
Werfweg 17
8243 PG Lelystad
of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verzorgen van de aangifte Inkomstenbelasting kost voor abonnementsrelaties € 135,- inclusief BTW en voor niet-abonnementsrelaties € 195,- inclusief BTW. Je krijgt hiervoor een factuur toegezonden. Met het maken van een afspraak voor de aangifte of het toezenden van de stukken die voor de aangifte benodigd zijn, verklaar je je met dit tarief akkoord.

In deze dienst is begrepen:
- Het verzorgen van je aangifte Inkomstenbelasting over 2019
- het indienen en begeleiden van eventuele bezwaarschriften
- het opslaan van de aangifte, wijzigingsformulieren en verzendbevestigingen over 2019 in ons digitale archief zodat deze inzichtelijk blijven, waarmee aan de wettelijke bewaarplicht wordt voldaan 

Een overzicht van de gegevens die voor de aangifte benodigd zijn vindt je hieronder. Ook dit jaar verzorgen wij de aangifte met behulp van een machtigingscode. Na het maken van een afspraak of zodra je aangeeft dat je de stukken naar ons op wilt sturen, vragen wij deze code voor je aan. Je krijgt deze van de Belastingdienst thuisgestuurd en kunt deze daarna aan ons afgeven of opsturen. Als je ons voor 2019 al hebt gemachtigd, bijvoorbeeld voor het aanpassen van de Voorlopige Teruggave, is dit niet opnieuw nodig.

Checklist stukken belastingaangifte over 2019:

- Machtigingscode belastingdienst voor fiscaal jaar 2019
- Definitief aanslagbiljet of voorlopig aanslagbiljet 2018
- Beschikking voorlopige teruggaaf 2019
- Beschikking voorlopige teruggaaf 2018
- Jaaropgaven werkgevers en/of uitkeringsinstanties
- Betaalde premies lijfrente
- Meest recente waarde-overzicht lopende lijfrente- en levensverzekeringen
- WOZ-waarde eigen woning (aanslag uitgereikt 1e kwartaal 2019)
- Jaaropgave hypotheekrente 2019
- Overige kosten hypotheek, bijv. van notaris, taxatiekosten en boeterente
- Bewijs van niet door zorgverzekeraar vergoede kosten
- Uitgaven studiekosten t.b.v. beroep
- Gegevens partneralimentatie
- Giften (bewijsmiddelen verplicht)
- Alle overige stukken waarvan je denkt dat deze van belang kunnen zijn

Op 7 maart 2018 vond in Utrecht de Nationale Ontwoeker Dag plaats.
De bezoekers werden door juridisch- en fiscaal adviseurs geïnformeerd over de mogelijkheden om compensatie te krijgen voor hun woekerpolis en op welke wijze de woekerpolissen kunnen worden beëindigd of omgezet naar een andere vorm. 
Veel mensen zijn nog steeds niet in actie gekomen, waardoor zij een eventuele vergoeding van teveel ingehouden kosten kunnen mislopen.
In het vaknieuws werd op AMweb een artikel over deze Ontwoeker Dag geplaatst. U kunt dit artikel hier nalezen: http://www.amweb.nl/financiele-planning/nieuws/2018/03/deze-dag-veroorzaakt-veel-irritatie-bij-verzekeraars-101109405.
Ook in het NOS-journaal werd aan de Nationale Ontwoeker Dag aandacht besteed. Deze uitzending kunt u hier terugkijken: https://nos.nl/uitzending/31670.

Zoals veel mensen zullen weten, heeft Ab Flipse als voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl vorig jaar op het gebied van woekerpolissen een schikking kunnen treffen met verzekeraar Allianz. De leden van de vereniging, waaronder ook een aantal relaties van AbFlipse.nl, zijn inmiddels ruimhartig gecompenseerd en hebben aanzienlijke bedragen op hun rekening mogen ontvangen. Daarmee is de 1e echt grote schikking in de geschiedenis van het woekerpolisdossier een feit. In het vakblad AM: verscheen hierover een uitvoerig artikel. Je kunt dit artikel hier teruglezen.

In december 2016 stuurde Ab Flipse een open brief aan het intermediair in Nederland.
In deze brief riep hij het intermediair op om voor haar relaties in actie te komen op het gebied van woekerpolissen en hen te wijzen op de claimmogelijkheden en de organisaties die in het claimen van geleden schade gespecialiseerd zijn. Aanmelden bij een claimorganisatie kan vaak zelfs gratis. Niet geschoten is tenslotte altijd mis!

U kunt de open brief van december 2016 hier teruglezen.

Over de woekerpolisaffaire werden de afgelopen tijd door Café Weltschmerz inmiddels 3 interviews met Ab Flipse opgenomen en online gepubliceerd. In deze interviews vanuit verschillende invalshoeven aandacht voor het grootste financiële schandaal uit de Nederlandse geschiedenis. Klik op dit artikel om verder te lezen en één van de interviews te bekijken.

Deze week werd door ondermeer RTL-Z aandacht besteed aan het hoger beroep dat door de Vereniging Woekerpolis is ingesteld tegen Aegon. De vereniging is van mening dat de uitspraak van de rechter van juni jl. in dit dossier niet ver genoeg gaat.

U kunt via deze link het artikel teruglezen en eventueel het filmpje met de toelichting van Ab Flipse terugluisteren.

https://www.rtlz.nl/beurs/woekerpolisnl-in-hoger-beroep-in-zaak-over-polissen-aegon

Woekerpolissen ..... Een veelgebezigde term die al jarenlang ook in de media volop aan bod komt. Helaas is de problematiek rond de woekerpolissen nog altijd niet opgelost. Een slepend en voortdurend proces is gaande. Spijtig dat verzekeraars en politiek dit probleem niet oplossen, om daarna het vertrouwen in de financiële branche weer te kunnen opbouwen. Van de zijde van verzekeraars en politiek hoeft u naar alle waarschijnlijkheid geen oplossing te verwachten. Het is dus aan u om actie te ondernemen om misschien nog een deel van uw ingelegde premie terug te zien en zonder al te veel verlies van de polis 'af te komen'.

Al in 2007 verscheen er een interview met Ab Flipse in Fem Business over deze 'polissen-verkeerd'. U kunt dit artikel hier nalezen: pdffem_article.pdf

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie vragen, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

In 'De Groene Amsterdammer' van deze week verschijnt een artikel over de woekerpolisproblematiek. Het ontstaan en in stand houden van de woekerpolis wordt uitgebreid beschreven. Diverse bekende economen, columnisten en organisaties worden aangehaald en er wordt besproken waarom er niet werd ingegrepen en waarom de problemen nog steeds niet zijn opgelost. 
U kunt het artikel hier lezen:pdf.

Deze week werd er een uitspraak gedaan door het klachteninstituut Kifid over een woekerpoliszaak van een individuele gedupeerde tegen Nationale Nederlanden.
Ook Ab Flipse gaf in de pers zijn reactie op deze uitspraak, die volgens hem houvast geeft aan andere gedupeerden omdat eerdere conclusies dat de informatieplicht is geschonden nu worden bevestigd. Hij is daarom positief gestemd en blij met de uitspraak. De artikelen die hierover op de vak-website van AMweb en in de Telegraaf verschenen kunt u hier nalezen.

In het vakblad AM en op AM-web verscheen op 5 januari 2016 een interview waarin Ab Flipse terugblikt op het oude jaar en vooruit blikt op het nieuwe. Hij noemde daarin o.a. zijn 3 speerpunten voor 2016 en mocht aan iemand de beste wensen doen. U kunt dit interview hier nalezen.

In het vakblad VVP van 6 oktober 2015 kwam Ab Flipse aan het woord over het in zijn ogen doorgeschoten toezicht op advies. Dit artikel kunt u hier lezen.

Iedere donderdag van 11.05 tot 11.30 uur verleent Ab zijn medewerking aan een radioprogramma over financiële en economische zaken (89.8 FM). Dit programma is 's avonds om 19.00 uur of via de website van Omroep Flevoland terug te luisteren.

Ab Flipse verleende volop medewerking aan een reportage over woekerpolissen van de EO. Het programma 'Dit is de Dag' werd op 10 oktober 2015 uitgezonden. U kunt deze uitzending EO Dit is de Dag hier terugkijken.


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Fiscaal adviseur - Contrair toekomstdenker - Micro-econoom - Spreker & Columnist - Claimexpert