4-luik Ab Flipse over recessie op Omroep Flevoland

Op 21 juli 2022 ben ik van start gegaan met een 4-luik over de recessie waarin wij terecht zijn gekomen. Feitelijk zitten wij nu nog in het oog van de orkaan. Ik verwees naar de Noodwet Financieel Verkeer. Daarmee krijgt de overheid een instrument in handen om controle te krijgen over o.a. ons spaargeld en eigen huis, onze beleggingen etc.
In de uitzending van 21 juli roep ik op om een plan te maken met betrekking tot je eigen financiële positie. Deze uitzending is op YouTube inmiddels meer dan 170.000 keer bekeken!

In de 2e uitzending van het 4-luik op 28 juli ging ik verder in op dit onderwerp en werd met name het thema woningmarkt besproken. Die zien we nu snel kantelen.

Tijdens de 3e uitzending van 4 augustus kwam het thema pensioen aan bod, waar we moeten constateren dat de pensioenfondsen in 7 maanden inmiddels honderden miljarden hebben verloren met hun beleggingen.

In de 4e uitzending op 11 augustus deed ik kort verslag van de gesprekken die we op ons kantoor hebben gehad met mensen die mij naar aanleiding van de uitzending van 21 juli wilden spreken. Is er een rode draad te ontdekken in die gesprekken? Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen? Wat is hun grootste zorg? Welke plannen hebben ze gesmeed? Welke stappen zijn er genomen en gaat men nog nemen?

In deze 4e uitzending kwam ook het thema spaargeld uitvoerig aan bod. We bespraken de impact van de hoge inflatie op ons spaargeld en waarom de banken de rentes niet verhogen, waarom de rente op spaargeld niet meestijgt met de inflatie en ik legde uit wat de gevolgen zijn van een steeds zwakkere euro en waarom buitenlandse valuta zoals de Deense kroon of de Zwitserse frank meer zekerheid bieden. Tot slot maakte ik bekend dat wij binnenkort met een aanpak komen voor de stortvloed aan reacties die we naar aanleiding van het 4-luik iedere dag ontvangen.

De uitzendingen zijn terug te kijken via de links in de tekst hierboven.

Heb jij een plan?
Het is mogelijk om eens met mij te komen sparren over je vragen op economisch en financieel gebied en de monetaire en maatschappelijke ontwikkelingen en de consequenties daarvan voor jouw financiën te bespreken. Stuur een mail naar contact@abflipse.nl voor meer informatie.

Klantenervaring

De online basiscursus Survive Our System; hoe bescherm ik mijn geld, met allerlei informatie erom heen is boeiend en prikkelt mij zeker om in actie te komen.  
- W.R. te A.

We zijn snel uit de startblokken gekomen na het gesprek met Ab. Erg fijn!
- A.K. te N.

Het gesprek heeft zeker geholpen om de puntjes op de i te zetten. Wij vonden het vooral een heel fijn gesprek met Ab.
- R.H. te A.

Het consult was een bevestiging dat de richting die wij ingeslagen zijn inderdaad de goede is. We gaan er verder op doorborduren. 
- S.D. te H.

Dank voor het geweldige gesprek!
- A.A. te S.

We zijn blij dat wij geen 'sitting ducks' zijn.  Nog hartelijk dank voor de bijkomende tips in de cursus!
- A.H. te L.

Ontzettend bedankt voor de interessante cursus. Ik heb deze vandaag in een ruk afgekeken, ook aflevering 11 was voor mij weer zeer waardevol.
- M.L. te A. 

Ik heb afgelopen weekend met veel belangstelling uw online cursus Survive our System gevolgd. Hartelijk dank voor alle waardevolle informatie.
- F.B. te U.

Het gesprek was voor ons precies wat nodig was om wat onzekerheden weg te nemen of beter nog, de bevestiging dat we de goede weg bewandelen. Duidelijk en zeer informatief en een onafhankelijke mening.
- M.T. te R.

Wij vonden het een heel fijn gesprek. Goed om gelijkgestemden te spreken!
- B.K. te B.

Heel waardevol om met iemand te kunnen sparren en te kijken wat er verder nog voor mogelijkheden zijn om beter voorbereid te zijn. Het heeft ons zeker geholpen om nog meer de puntjes op de i te kunnen zetten.
- W.K. te B.

We willen Ab bedanken voor het fijne gesprek en inzichten. 
- M.B. te D.

'Weer hartelijk bedankt voor je tijd, geduld en inzet :-). Nog steeds een zeer goed gevoel erbij dat ik al 20+ jaren een cliënt van je ben !!'
- A.V. te E.

'Het was zeker een zeer informatief en bovendien ook prettig gesprek, hartelijk dank dat dit op zo’n korte termijn mogelijk was.'
- T.D. te U.

'Ik ben blij dat het allemaal zo voorspoedig verloopt en ik ben blij met jouw bemoeienis hierin.' (red.: Begeleiding beëindiging dienstverband met wederzijds goedvinden en besteden transitievergoeding). 
- J.H. te H.

'Bedankt voor de leuke avond. Hij was weer leerzaam en gezellig.' (red.: Kennissessie Hypotheken bij Omroep Flevoland 29-5-2018)
- E.P. te L.

'Hartelijk dank voor het gastvrije ontvangst en de zeer leerzame Kennissessie' (red.: Kennissessie Hypotheken bij Omroep Flevoland 29-5-2018)
- W.H. te L. 

'Was een fijn en ophelderend gesprek. We gaan altijd weer met een gerust gevoel bij je weg.'
- A.B. te N.

'Naar aanleiding van jullie email over de nieuwsbrieven, kan ik jullie verzekeren dat wij deze zeer aandachtig doorlezen.'
-JvL te D.

Een goed 2018, natuurlijk met de financiële begeleiding vanuit jullie maar ook vooral met de wetenschap dat integriteit en vertrouwen daarin bij jullie voorop staat. Dat maakt de "samenwerking" zo prettig.
- J te N


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Claimexpert - Spreker & Columnist - Woordvoerder - Opiniemaker