abhero

Verzekerd van de informatie die je nodig hebt om zelf te zorgen voor gezonde financiën.

Op financieel en fiscaal vlak kun je steeds meer zaken zelf regelen.
Daarmee kun je veel besparen.
We helpen je graag bij het maken van slimme keuzes en beperken van risico's. 

Belastingdagen 2020

In verband met de maatregelen om de gevolgen van het Corona-virus in te perken, is het maken van een afspraak op kantoor niet meer mogelijk!
Neem telefonisch contact op als je alsnog je aangifte Inkomstenbelasting over 2019 door ons wilt laten verzorgen.

Ook dit jaar houden wij weer onze bekende ‘belastingdagen’.
Voor deze dagen kun je via Erika van Ramselaar een afspraak maken om ‘live’ samen met Ab Flipse je aangifte Inkomstenbelasting over 2019 in te vullen en te verzenden. 

Er zijn mensen die de vooraf door de Belastingdienst ingevulde aangifte na controle zonder wijzigingen verzenden. Hierdoor kan het zijn dat je geld laat liggen. Veel aftrekposten staan namelijk niet automatisch in de vooraf ingevulde aangifte. Denk daarbij aan zorgkosten, giften, kosten voor de eigen woning en studie, maar ook betaalde premies t.b.v. pensioensparen. Door het opvoeren van deze aftrekposten valt de te betalen inkomstenbelasting lager uit en dat is weer voordelig voor je portemonnee.

Ook wordt tijdens het verzorgen van de aangifte aandacht besteed aan je hypotheekconstructie en rente, het feit dat er geen rente meer wordt ontvangen over het spaargeld, welke mogelijkheden zijn er om gebruik te maken van de overwaarde van de woning etc. En je kunt onderwerpen ter sprake brengen die jij op dit moment relevant vindt. Zo slaan we twee vliegen in één klap!

In de periode van 6 maart t/m 3 april hebben we voor de in te plannen afspraken diverse maandagen, woensdagmiddagen en vrijdagen gereserveerd. Tijdstippen variëren van 9.00 t/m 17.30 uur. Dit is op basis van beschikbaarheid! Heb je voorkeur voor een bepaalde dag of tijd, maak dan tijdig een afspraak.

Stuur je de stukken voor de aangifte liever naar ons op? Doe dat dan uiterlijk 16 maart a.s. naar:
AbFlipse.nl
IB 2019 - T.a.v. Erika
Werfweg 17
8243 PG Lelystad
of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verzorgen van de aangifte Inkomstenbelasting kost voor abonnementsrelaties € 135,- inclusief BTW en voor niet-abonnementsrelaties € 195,- inclusief BTW. Je krijgt hiervoor een factuur toegezonden. Met het maken van een afspraak voor de aangifte of het toezenden van de stukken die voor de aangifte benodigd zijn, verklaar je je met dit tarief akkoord.

In deze dienst is begrepen:
- Het verzorgen van je aangifte Inkomstenbelasting over 2019
- het indienen en begeleiden van eventuele bezwaarschriften
- het opslaan van de aangifte, wijzigingsformulieren en verzendbevestigingen over 2019 in ons digitale archief zodat deze inzichtelijk blijven, waarmee aan de wettelijke bewaarplicht wordt voldaan 

Een overzicht van de gegevens die voor de aangifte benodigd zijn vindt je hieronder. Ook dit jaar verzorgen wij de aangifte met behulp van een machtigingscode. Na het maken van een afspraak of zodra je aangeeft dat je de stukken naar ons op wilt sturen, vragen wij deze code voor je aan. Je krijgt deze van de Belastingdienst thuisgestuurd en kunt deze daarna aan ons afgeven of opsturen. Als je ons voor 2019 al hebt gemachtigd, bijvoorbeeld voor het aanpassen van de Voorlopige Teruggave, is dit niet opnieuw nodig.

Checklist stukken belastingaangifte over 2019:

- Machtigingscode belastingdienst voor fiscaal jaar 2019
- Definitief aanslagbiljet of voorlopig aanslagbiljet 2018
- Beschikking voorlopige teruggaaf 2019
- Beschikking voorlopige teruggaaf 2018
- Jaaropgaven werkgevers en/of uitkeringsinstanties
- Betaalde premies lijfrente
- Meest recente waarde-overzicht lopende lijfrente- en levensverzekeringen
- WOZ-waarde eigen woning (aanslag uitgereikt 1e kwartaal 2019)
- Jaaropgave hypotheekrente 2019
- Overige kosten hypotheek, bijv. van notaris, taxatiekosten en boeterente
- Bewijs van niet door zorgverzekeraar vergoede kosten
- Uitgaven studiekosten t.b.v. beroep
- Gegevens partneralimentatie
- Giften (bewijsmiddelen verplicht)
- Alle overige stukken waarvan je denkt dat deze van belang kunnen zijn


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Fiscaal adviseur - Contrair toekomstdenker - Macro- en micro-econoom - Spreker & Columnist - Claimexpert