abhero

Verzekerd van de informatie die je nodig hebt om zelf te zorgen voor gezonde financiën.

Op financieel gebied kun je steeds meer zaken zelf regelen.
We helpen je graag bij het maken van slimme keuzes en beperken van risico's, zodat je staande kunt blijven in deze turbulente tijden. 

Pensioenprotest in Utrecht zaterdag 12 februari 2022 14:00 uur

Doe mee aan het Pensioenprotest in Utrecht
zaterdag 12 februari 2022 14:00 uur 

Iedere Nederlander, jong en oud, moet zich druk maken over zijn of haar AOW en pensioen.

Als je het nieuws volgt zie je dat er steeds meer onrust in de samenleving ontstaat over ons pensioen en de aanval op de AOW. Het kabinet wil de stijging van het minimumloon loskoppelen van de AOW. Daardoor worden gepensioneerden opnieuw hard geraakt. Zij krijgen al jaren te maken met een AOW die amper omhoog gaat en pensioenen die, ondanks volle pensioenpotten, niet met de prijzen mee stijgen of zelfs worden gekort. Ondertussen blijven de prijzen van levensonderhoud stijgen en gaat de koopkracht achteruit.

Ook voor werkenden, zelfs voor jongeren, is dit een probleem waar ze mee te maken krijgen als ze straks op hun 68e of later met pensioen gaan. In een rijk land als Nederland is het helemaal niet nodig om steeds langer te moeten werken en steeds later met pensioen te gaan. 

Daarnaast worden de pensioenen al ruim 13 jaar niet meer geïndexeerd terwijl onze pensioenpotten overstromen. Ook dat betekent koopkrachtverlies. Ouderen merken dat iedere dag in hun portemonnee, maar ook hiermee worden jongeren/werkenden geconfronteerd als zij met pensioen gaan.

25% van ons salaris gaat naar een pensioenfonds. Daarvan zie je als je met pensioen gaat bijna niets terug. De pensioenpot is gevuld met 2.000 miljard euro en levert veel rendement op. Zó veel dat als er nu geen premies meer zouden worden betaald en er geen rendement meer zou worden gemaakt, het 49 jaar duurt voor de pot leeg is. 
Wij kunnen veel minder pensioenpremies gaan betalen, er kan met gemak geïndexeerd worden en we hoeven ons in dit land nooit meer druk te maken over ons pensioen! 

Dit alles wordt echter geblokkeerd door de politiek, het ministerie van financiën, de toezichthouder DNB en de pensioenindustrie. Zij strooien ons zand in de ogen met hun fabels dat er te weinig geld in kas is waardoor er niet kan worden geïndexeerd. Dat is de grootste leugen van deze eeuw. Het is tijd om daartegen in verweer te komen!

Op deze website vind je meer informatie. Aanmelden voor het pensioenprotest kan hier.

Ab Flipse zal namens “Samen voor een eerlijk pensioen” een statement afleggen voordat de demonstratieve tocht rond het Transwijk park omstreeks 14:30 uur begint.

Kom in actie en meld je aan!


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Claimexpert - Spreker & Columnist - Woordvoerder - Opiniemaker