Café Weltschmerz over de woekerpolis

Over de woekerpolisaffaire werden de afgelopen tijd door Café Weltschmerz inmiddels 3 interviews met Ab Flipse opgenomen en online gepubliceerd. In deze interviews vanuit verschillende invalshoeven aandacht voor het grootste financiële schandaal uit de Nederlandse geschiedenis. Klik op dit artikel om verder te lezen en één van de interviews te bekijken.

Achtergrondinformatie
Van 1993 tot 2008 werden er 7 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht aan 4 miljoen huishoudens. De meeste dienden als aflossing van de hypotheek, aanvulling op een pensioen of voor de studie van de kinderen. Verzekeraars hebben consumenten en intermediairs nooit geïnformeerd over de te hoge en verborgen kosten in deze polissen. Door deze kosten was het onmogelijk om het beloofde eindrendement te behalen. De totale schade wordt geschat op 30 miljard euro. Daarmee werd de woekerpolis het grootste financiële schandaal uit de Nederlandse geschiedenis.

De bal ging rollen
In 2006 kwam de woekerpolisaffaire echt in het nieuws in een uitzending van Radar.
Onder grote druk kregen in 2008 veel gedupeerden door de meeste verzekeraars een klein deel van de kosten gecompenseerd. 55% van de gedupeerden kreeg niets, de anderen kregen een paar tientjes of enkele honderden euro's.
In 2008 werden steeds meer claimexperts en -organisaties actief en gingen voor hun klanten/leden het gevecht aan met de verzekeraars. Dit vergt veel uithoudingsvermogen!
Gelukkig werd afgelopen zomer een grote doorbraak gerealiseerd door de Vereniging Woekerpolis.nl; er werd een schikking getroffen met de grootste verzekeraar ter wereld, Allianz. De komende weken zullen gedupeerden van deze verzekeraar een compensatie ontvangen van minimaal € 500.
De afgelopen weken werd in 3 interviews van Café Weltschmerz met Ab Flipse aandacht besteed aan de woekerpolis. Je kunt het laatste interview hier terugkijken. Een zeer aangrijpend verhaal.

Schikkingen
Bij het treffen van een schikking met een verzekeraar geldt deze voor de gedupeerden die op dat moment bij de onderhandelende claimexpert of -organisatie zijn aangesloten. Mensen die zich niet hebben aangemeld ontvangen geen vergoeding. Schokkend is dan ook dat maar 5% van de gedupeerden zich heeft aangemeld bij een claimorganisatie. Alleen zij ontvangen een vergoeding!

Check je aanmelding!
Gelukkig zijn veel relaties van ons kantoor wèl aangemeld. Doordat wij al vele jaren onze relaties informeren en ondersteunen bij het claimen van de schade en het aanmelden bij een claimorganisatie, zijn de meeste beleggingsverzekeringen die bij ons bekend zijn aangemeld. Toch zijn er nog mensen die niet op onze oproepen en nieuwsbrieven hebben gereageerd en grote kans lopen naar hun vergoeding te kunnen fluiten.
Dat wil jij toch niet meemaken?
Controleer dus goed of je bent aangemeld bij bijvoorbeeld de Vereniging Woekerpolis.nl. Ontvang je nooit nieuwsbrieven van hen? Dan bestaat de kans dat je niet op onze oproepen hebt gereageerd, de aanmeldlink niet hebt geactiveerd of er iets is misgegaan met je aanmelding. Kom dan zo snel mogelijk in actie!

Laatste kans
Om onze abonnementsrelaties nog één keer de kans te geven informatie in te winnen over de mogelijkheden en kansen, organiseren wij begin 2018 nog een laatste kennissessie waarin dit onderwerp uitgebreid zal worden besproken. Je leest daarover binnenkort meer op deze website.

In deze aflevering van 11 augustus 2023 deelt Ab zijn achtergrondverhaal over zijn tijd bij defensie en zijn rol als klokkenluider. Uiteraard wordt ook uitgebreid ingegaan op de huidige economische crisis: wat staat ons te wachten en hoe kunnen we ons hierop voorbereiden? Bovendien gaan Jorn en Ab nog een stap dieper door in te gaan op de krachten en machten achter de schermen. Wie zijn het? En wat zijn ze nou eigenlijk van plan?

In een podcast van 5 juli 2023 ging Paul Buitink in gesprek met Ab Flipse en Pim van Rijswijk over de coronaschuld die als een zwaard van Damocles boven het hoofd van veel ondernemers hangt en de enorme faillisementen die hier mogelijk uit voortvloeien.

Omdat Ab een groot voorstander is van het vrije woord en hij van mening is dat dit alleen nog via de nieuwe media wordt gebracht, levert hij met regelmaat een bijdrage aan Ongehoord Nieuws. Je kunt via Youtube diverse uitzendingen terugkijken. Bijvoorbeeld deze of deze.

Met regelmaat verleent Ab zijn medewerking aan podcasts en interviews. Sinds april 2023 maakt hij samen met Bart Brands een maandelijkse podcast 'Brands en Flipse Blikken Terug'. Je kunt deze podcasts via Youtube terugkijken of - luisteren. Je vindt hier een voorbeeld van één van de uitzendingen.

In oktober 2022 ging Simon van Groningen in 'Deze Dagen' in gesprek met Ab Flipse over het financiële systeem. Ze spreken over een veelheid aan onderwerpen waarbij misleiding door de overheid een rode draad vormt. Voor Ab is het niet een kwestie of het volk in opstand gaat komen, maar wanneer! Je kunt de video hier bekijken.

Ook Holland Gold wilde graag een interview met Ab houden. Deze video gaat dieper in op de De Noodwet Financieel Verkeer uit 1978 met als gevolg dat de overheid financiële goederen kan confisqueren. Wat houdt deze noodwet in en kan de overheid er nog steeds beroep op doen, zijn vragen die beantwoord worden in deze video.

'Spaargeld is SUÏCIDAAL en zonder GOUD en CASH ben je KANSLOOS!' 
Deze èn andere uitspraken deed Ab in oktober 2022 in een interview met Bart Brands in GoudKoorts Gasten.
Je kunt dit interview hier bekijken.

Op 27 oktober 2021 overhandigde Ab samen met 2 mede-initiatiefnemers van Samen Voor Een Eerlijk Pensioen de door 41.538 mensen ondertekende petitie voor pensioenindexatie aan leden van de Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de Tweede Kamer.

Op 30 oktober 2021 zat Ab aan tafel in het programma KASSA om te praten over pensioenindexatie. Je kunt de uitzending hier terugkijken.

Sinds 2007 is Ab wekelijks gastpresentator in een programma over financiële zaken op Omroep Flevoland.
Op 23 juli 2020 besprak Ab wat het akkoord over een Europees herstelfonds van 750 miljard betekent voor Nederland?
Je kunt deze uitzending hier terugluisteren.

Op 7 maart 2018 vond in Utrecht de Nationale Ontwoeker Dag plaats.
De bezoekers werden door juridisch- en fiscaal adviseurs geïnformeerd over de mogelijkheden om compensatie te krijgen voor hun woekerpolis en op welke wijze de woekerpolissen kunnen worden beëindigd of omgezet naar een andere vorm. 
Veel mensen zijn nog steeds niet in actie gekomen, waardoor zij een eventuele vergoeding van teveel ingehouden kosten kunnen mislopen.


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Claimexpert - Spreker & Columnist - Woordvoerder - Opiniemaker