Alternatieven voor sparen zonder rente – Strategisch Kompas – peilen draagvlak en behoefte

Op je spaargeld krijg je van de bank nog nauwelijks rente. De kans bestaat zelfs dat je op termijn moet gaan betalen om je spaargeld te parkeren! Veel spaarders willen daarom gaan beleggen. Het ontbreken van vertrouwen in de beleggingsmarkt en haar aanbieders en zorgen over het monetaire systeem en de veel te hoge schulden, zijn voor ons aanleiding om het roer om te gooien en af te stappen van de traditionele manier van beleggen.

Op dit moment onderzoeken wij de belangstelling voor en haarbaarheid van het oprichten van een platform voor het delen van de kennis en ervaring die Ab Flipse in de afgelopen decennia heeft opgebouwd en van zijn visie op de ontwikkelingen op monetair gebied. We houden rekening met de bekende valkuilen van beleggen als: hoge kosten, lastige timing, tijdsinvestering, slechte nachtrust en negatieve fiscale consequenties.

Ons platform ‘Strategisch Kompas’ richt zich specifiek op spaarders en beleggers die kritisch zijn naar wat er in Europa gebeurt en in staat zijn om te anticiperen op de ontwikkelingen. Wij onderhouden contacten met een aantal beleggingsexperts die hun strategie volledig afstemmen op de ingrijpende politieke, maatschappelijke en monetaire ontwikkelingen en de gevolgen daarvan op korte en langere termijn op waarde kunnen schatten. Deze ervaren experts behoren tot de absolute minderheid; hun strategie is contrair en hun intentie is om geld te verdienen bij een goed beursklimaat, maar ook te kunnen profiteren van een slecht beursklimaat of een crash.

De informatie van deze experts is voor individuele beleggers niet of nauwelijks toegankelijk, niet overzichtelijk en niet eenvoudig toepasbaar. Wij volgen de strategieën en aanbevelingen en zijn voornemens om deze informatie in combinatie met de kennis, ervaring en visie van Ab Flipse in praktisch toepasbare tips te delen via ‘Strategisch Kompas’. Een goed voorbeeld is een tip die Ab Flipse in 2018 gaf aan een aantal beleggers om zich meer te gaan focussen op grondstoffen, in het bijzonder op palladium. In 2019 steeg de prijs van palladium met 54% en sinds begin dit jaar nog eens met 30%!

Binnenkort organiseren we een brainstormsessie om het draagvlak voor ons initiatief te peilen. Tijdens de brainstormsessie ontvang je achtergrondinformatie, delen we onze gedachten over het op te zetten kennis- en informatieplatform en geven we inzicht in de voorgenomen strategie onder de noemer ‘Strategisch Kompas’. Ook hoor je wat de kosten en mogelijkheden zijn.
Alleen bij voldoende belangstelling zal de lancering van het platform doorgang kunnen vinden. Je kunt ons helpen door geïnteresseerden aan te dragen. Zij moeten natuurlijk wel in onze ‘contraire’ strategie geloven!

Heb je interesse? Meld je per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We houden je dan van de ontwikkelingen en de datum van de brainstormsessie op de hoogte! Heb je je belangstelling al kenbaar gemaakt, dan hoef je natuurlijk niet weer te reageren.

Op 7 maart 2018 vond in Utrecht de Nationale Ontwoeker Dag plaats.
De bezoekers werden door juridisch- en fiscaal adviseurs geïnformeerd over de mogelijkheden om compensatie te krijgen voor hun woekerpolis en op welke wijze de woekerpolissen kunnen worden beëindigd of omgezet naar een andere vorm. 
Veel mensen zijn nog steeds niet in actie gekomen, waardoor zij een eventuele vergoeding van teveel ingehouden kosten kunnen mislopen.
In het vaknieuws werd op AMweb een artikel over deze Ontwoeker Dag geplaatst. U kunt dit artikel hier nalezen: http://www.amweb.nl/financiele-planning/nieuws/2018/03/deze-dag-veroorzaakt-veel-irritatie-bij-verzekeraars-101109405.
Ook in het NOS-journaal werd aan de Nationale Ontwoeker Dag aandacht besteed. Deze uitzending kunt u hier terugkijken: https://nos.nl/uitzending/31670.

Zoals veel mensen zullen weten, heeft Ab Flipse als voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl vorig jaar op het gebied van woekerpolissen een schikking kunnen treffen met verzekeraar Allianz. De leden van de vereniging, waaronder ook een aantal relaties van AbFlipse.nl, zijn inmiddels ruimhartig gecompenseerd en hebben aanzienlijke bedragen op hun rekening mogen ontvangen. Daarmee is de 1e echt grote schikking in de geschiedenis van het woekerpolisdossier een feit. In het vakblad AM: verscheen hierover een uitvoerig artikel. Je kunt dit artikel hier teruglezen.

In december 2016 stuurde Ab Flipse een open brief aan het intermediair in Nederland.
In deze brief riep hij het intermediair op om voor haar relaties in actie te komen op het gebied van woekerpolissen en hen te wijzen op de claimmogelijkheden en de organisaties die in het claimen van geleden schade gespecialiseerd zijn. Aanmelden bij een claimorganisatie kan vaak zelfs gratis. Niet geschoten is tenslotte altijd mis!

U kunt de open brief van december 2016 hier teruglezen.

Over de woekerpolisaffaire werden de afgelopen tijd door Café Weltschmerz inmiddels 3 interviews met Ab Flipse opgenomen en online gepubliceerd. In deze interviews vanuit verschillende invalshoeven aandacht voor het grootste financiële schandaal uit de Nederlandse geschiedenis. Klik op dit artikel om verder te lezen en één van de interviews te bekijken.

Deze week werd door ondermeer RTL-Z aandacht besteed aan het hoger beroep dat door de Vereniging Woekerpolis is ingesteld tegen Aegon. De vereniging is van mening dat de uitspraak van de rechter van juni jl. in dit dossier niet ver genoeg gaat.

U kunt via deze link het artikel teruglezen en eventueel het filmpje met de toelichting van Ab Flipse terugluisteren.

https://www.rtlz.nl/beurs/woekerpolisnl-in-hoger-beroep-in-zaak-over-polissen-aegon

Woekerpolissen ..... Een veelgebezigde term die al jarenlang ook in de media volop aan bod komt. Helaas is de problematiek rond de woekerpolissen nog altijd niet opgelost. Een slepend en voortdurend proces is gaande. Spijtig dat verzekeraars en politiek dit probleem niet oplossen, om daarna het vertrouwen in de financiële branche weer te kunnen opbouwen. Van de zijde van verzekeraars en politiek hoeft u naar alle waarschijnlijkheid geen oplossing te verwachten. Het is dus aan u om actie te ondernemen om misschien nog een deel van uw ingelegde premie terug te zien en zonder al te veel verlies van de polis 'af te komen'.

Al in 2007 verscheen er een interview met Ab Flipse in Fem Business over deze 'polissen-verkeerd'. U kunt dit artikel hier nalezen: pdffem_article.pdf

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie vragen, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

In 'De Groene Amsterdammer' van deze week verschijnt een artikel over de woekerpolisproblematiek. Het ontstaan en in stand houden van de woekerpolis wordt uitgebreid beschreven. Diverse bekende economen, columnisten en organisaties worden aangehaald en er wordt besproken waarom er niet werd ingegrepen en waarom de problemen nog steeds niet zijn opgelost. 
U kunt het artikel hier lezen:pdf.

Deze week werd er een uitspraak gedaan door het klachteninstituut Kifid over een woekerpoliszaak van een individuele gedupeerde tegen Nationale Nederlanden.
Ook Ab Flipse gaf in de pers zijn reactie op deze uitspraak, die volgens hem houvast geeft aan andere gedupeerden omdat eerdere conclusies dat de informatieplicht is geschonden nu worden bevestigd. Hij is daarom positief gestemd en blij met de uitspraak. De artikelen die hierover op de vak-website van AMweb en in de Telegraaf verschenen kunt u hier nalezen.

In het vakblad AM en op AM-web verscheen op 5 januari 2016 een interview waarin Ab Flipse terugblikt op het oude jaar en vooruit blikt op het nieuwe. Hij noemde daarin o.a. zijn 3 speerpunten voor 2016 en mocht aan iemand de beste wensen doen. U kunt dit interview hier nalezen.

In het vakblad VVP van 6 oktober 2015 kwam Ab Flipse aan het woord over het in zijn ogen doorgeschoten toezicht op advies. Dit artikel kunt u hier lezen.

Iedere donderdag van 11.05 tot 11.30 uur verleent Ab zijn medewerking aan een radioprogramma over financiële en economische zaken (89.8 FM). Dit programma is 's avonds om 19.00 uur of via de website van Omroep Flevoland terug te luisteren.

Ab Flipse verleende volop medewerking aan een reportage over woekerpolissen van de EO. Het programma 'Dit is de Dag' werd op 10 oktober 2015 uitgezonden. U kunt deze uitzending EO Dit is de Dag hier terugkijken.


Activiteiten Ab Flipse:
Financieel expert - Fiscaal adviseur - Contrair toekomstdenker - Micro-econoom - Spreker & Columnist - Claimexpert